duminică, 19 noiembrie 2017

Reteta simpla si gustoasa cu TON


             Avem nevoie de 
  ton 
  ardei roșu
  o ceapă
  doi morcovi 
  trei cartofi medii
  țelina (una mică sau jumătate din cea  mare )
  sos de roșii
  sare, piper, oregano, pătrunjel
  o lămâie

Mod de preparare:

         Se curată cartofii, morcovii și țelina și se pun la fiert în bucăți mari cu puțină sare.

         Se taie ceapa mărunt, se pune în tigaie cu două linguri de apa. Apoi când ceapa se "călește" putin se adaugă ardeii tăiați mărunt, iar după aproximativ 2 minute se adaugă tonul mărunțit + lămâia stoarsa, sosul de roșii (cam o cănuță de cafea sau 100-150 ml sau chiar mai mult, depinde de preferinte), sarea, piperul și celelalte condimente și se mai lasa 5 min la fiert, intre timp se amestecă să nu se prindă de tigaie (opțional se mai poate adăuga apa daca este prea puțină la sos, sau sos de roșii)

        Cartofii, morcovii și țelina după ce s-au fiert se scot prin strecurătoare, se separă pe categorii și se face un piure de cartof, unul de morcov și unul de telină. (Piureul eu îl fac doar cu putină sare, fără lapte, unt etc)

          Pe o farfurie se pune un strat de piure de cartof, unul de telină și unul de morcov (ordinea poate fi schimbată) iar la sfârșit se adaugă sosul cu ton! Se ornează după preferințe.


Poftă bună!




                     With love, Lu`

P.s Dacă vă place reteta și vă doriți altele, astept mesajele sau comentariile voastre! Nu uitați, orice retetă poate fi adaptată intr-un mod mai sănătos.

Până data viitoare, Iubiți sănătatea că-i mai bună decât toate! 
  

vineri, 29 septembrie 2017

Review despre gelurile de dus crema Elmiplant



          
          Acum cateva zile am zis sa îmi cumpăr si gel de dus de la elmiplant, am văzut ca au si gel de dus crema si am zis sa ii dau o șansă. Mi-am luat cu orhidee si merișoare (doar acestea doua le-am găsit in auchan, celelalte nu erau crema).
        Sincer mi-a plăcut mirosul doar la cel de  merișoare în magazin dar acasă s-a schimbat povestea. Acesta mi se pare prea dulce (daca va plac mirosurile dulci e genial) iar celălalt il ador 

        De ce va povestesc despre ele?
Azi la 7 am făcut dus si e ora 14 si inca il simt pe piele  nu am avut niciodată un astfel de gel de dus. Nici macar Dove nu își pastra mirosul la mine. Abia astept sa le testez si pe celelalte.

          E cremos, curăța bine, nu lăsa pielea aspra, nu are parabeni, alcool, coloranți sau parafina. Iar prețul e destul de mic fata de ce ce face.

6,5 lei pt 400 ml (ulterior le-am gasit si la 8,9- depinde de magazin/oferte etc.) 

Va doresc o zi buna!




With love, Lu`

marți, 29 august 2017

Alimentatia in sarcina

Esti insarcinata?

Iata ce trebuie sa mananci si ce sa eviti.

Atunci când rămâi însărcinată te gândești mai ales cum să faci să te menții cât mai sănătoasă pentru tine și pentru cel mic. Se recomandă mișcare, dar și odihnă pe măsură, un program bine stabilit, lipsa stresului. Mare grijă însă și la alimentație!
O alimentație sănătoasă și echilibrată în timpul sarcinii implică mai multe aspecte: un corp sănătos, puternic, un mediu sănătos pentru cel mic.

Iată ce ar trebui să incluzi în dietă sau, dimpotrivă, să excluzi:

Alimente de evitat

Alimente de tip fast-food
În mod cert, acestea nu sunt recomandate nici în perioadele normale, cu atât mai puțin în timpul sarcinii. Dacă poftești la astfel de mânăcruri, fă-ți ac
est capriciu, însă o dată la două săptămâni și alege mâncarea chinezească sau alimente mai puțin procesate.
Brânza și laptele nepasteurizate
Poate părea puțin probabil că vei mai găsi astfel de produse în supermarketuri, însă, ca măsură de precauție, verifică atent eticheta.
Fructe și legume nespălate
Spală bine toate fructele și legumele înainte de a le consuma. Poți chiar să le decojești pentru a te asigura că ai îndepărtat bacteriile.
Carne crudă și conserve
Carnea nefăcută bine sau crudă poate conține diverse bacterii, care te pot afecta.
Cofeina
În timpul sarcinii se recomandă o cană de cafea pe zi, sau deloc. Nu depăși această cantitate!

Ce alimente să consumi

În timpul celor nouă luni trebuie să menții o dietă echilibrată și cât mai diversificată.
Iată din ce poți alege.
Fructe și legume
În mod evident, sunt cele mai recomandate. Mănâncă cel puțin cinci bucăți de fructe și legume pe zi. Încearcă să nu le repeți, ci să ai o dietă cât mai diversificată.
Proteine
Sunt vitale în timpul sarcinii, pentru că ajută la stimularea producției celulaore și ajută în procesul de vindecare. Le găsești în linte, naut, fasole boabe, lactate, oua, pește. Dacă ești vegetariană, caută semințe cât mai bogate în proteine.
Calciu
Ai nevoie de el pentru tine și pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic. Consumă seminte de susan, lapte, brânzeturi și iaurturi.
Carbohidrați
Îi găsești în pâinea integrală și în cerealele integrale, paste integrale, etc.

vineri, 21 aprilie 2017

Despre detoxifiere

Ce este detoxifierea ?
Evident este o curatare de toxine.








            
                  Ce sunt toxinele? si cum ajung ele in organism?

Toxinele sunt substante care afecteaza buna functionare a organismului. Ele se gasesc in mancare, in apa, haine, in casa in care locuim, in aer etc.
 In functie de sursa de provenienta exista doua tipuri de toxine:

1.        Exotoxinele, care ajung in organism din exterior, datorita alimentatiei, aerului respirat, expunerii la radiatii, la zgomot, etc.
2.        Endotoxinele, produse de organismul uman, care apar in urma unor dereglari hormonale, boli sau traume emotionale.

Cum se realizeaza detoxifierea?

Se realizeaza cu ajutorul ceaiurilor, alimentatiei, aromaterapiei, sportului, tehnicilor de respirat, yoga, meditatiei si altor terapii. Scopul principal este de a determina organismul sa se „vindece” singur si de a restabili capacitatile sale de autovindecare.
Organismul uman are metode proprii de „curatare” si eliminare a toxinelor, dar de multe ori aceste functii sunt alterate de stilul de viata sedentar, cu obiceiuri culinare mai putin sanatoase la care se adauga stresul cotidian si poluarea.

 Etape in detoxifiere

1) scoatem din alimentatie : mancarea pregatita prin prajire, fast-food-ul, semipreparatele, dulciurile, sucurile din comert, produsele de patiserie, margarina, mezeluri, sosuri din comert, chipsuri.
2) incercam sa consumam macar 7 zile dimineata pe stomacul gol un suc sau salate din fructe si legume
3) consumam zilnic 2-3 cani de ceai
4) respectam cele 3 mese si 2 gustari
5) facem minim 30-40 de min de plimbare
6) evitam stresul
7) suntem pozitivi


Ce putem folosi la obtinerea sucului/salatei?

Mere, morcovi, sfecla, ridichi, varza, telina, portocale, kiwi, patrunjel, ghimbir, lamaie, grefruit, rosii, ananas, castravete, spanac etc (in ce combinatii va plac)

Preferatele mele sunt urmatoarele :
- 2 mere mici, o bucata de telina (aprox 50 gr), o bucata de sfecla cam 40 gr, si 1-2 morcovi in functie de marimea lor
- 1 mar, o bucata din varza, o bucatica de telina, una de sfecla si 1-2 morcovi.
  -o portcoala, un mar, un morcov si o bucata de sfecla.
- spanac, morcov, mar, kiwi

De cativa ani in fiecare primavara cumpar spanac si incep o cura de detoxifiere pentru cel putin o saptamana. In fiecare dimineata consum un pahar de suc in care pun spanac (maxim o mana de spanac in prima zi deoarece are un gust pamantiu, la fel si cu sfecla, pun o bucata mica pana ma obisnuiesc cu gustul- cresc cantitatea treptat)


Recomandari pe parcursul zilei


 La pranz si cina puteti consuma:

Salate de legume (morcov, telina, sfecla, varza, salata, spanac, lamaie, rosii, castraveti, ardei, lamaie, masline, ceapa, porumb ) fie cu fasole, linte, avocado, naut, ciuperci, mazare fie cu carne la gratar, fiarta sau la cuptor (fara sa fie prajita), ou fiert, branza fara multa sare, sau tofu ,ciorba de legume
La salate se poate adauga sos de lamaie, putin ulei si verdeata sau sos de iaurt cu usturoi si verdeata, putina lamaie , se mai pot adauga seminte sau nuci.
La gustare puteti consuma un iaurt mic sau un pumn de nuci sau un fruct de 2 ori pe saptamana puteti consuma la masa de pranz (orez cu legume sau cartofi fierti cu salata)



Ceaiuri recomandate


          Ceaiurile recomandate sunt urmatoarele: verde, de soc, de papadie, de urzica, de armurariu, de anghinare, de ghimbir etc.




with love, Lu`


luni, 13 martie 2017

Doza de motivatie zilnica






               Ca sa dam jos chiar şi câteva kilograme avem nevoie de voinţă, ambiţie şi, nu în ultimul rând motivaţie. De cele mai multe ori fiecare dintre noi așteptăm ca ceva sa ne motiveze,  ca ceva sa cada din cer  la propriu și să ne spună "acum este momentul,  fa asta! " .Ei bine asta nu se va întâmpla niciodată și totul trebuie să vină de la noi,  din interiorul nostru. 
           
              O cură de slăbire perfect adaptată nevoilor noastre nu este suficientă pentru a avea rezultate rapide şi de durată. Pentru a scăpa de kilograme, trebuie să ne organizam un pic înainte de a ţine dieta. 
              Stiu ca la inceput suntem mereu foarte motivati sa facem sport si sa mâncam sanatos, dar pe parcurs motivatia se diminueaza si este firesc sa se intample asa. 


                Trebuie sa ne reamintim in permanenta de ce vrem sa slabim. 



Iată cateva lucruri la care te poti gandi :

 - Cum o sa arati in oglinda sau in fotografii.
 - Cum o sa reactioneze ceilalti oameni.
 - Cum o sa te simti in pielea ta.
 - Cum o sa fii un mai bun exemplu pentru copii tai.
 - Cum o sa fie starea ta de sanatate.

            Dureaza intre 21 si 60 de zile sa iti schimbi obiceiurile si, probabil, vei avea parte si de momente dificile, asa ca incepe cu schimbari mici! 

            
             Încearcă sa reduci consumul de zahar, renunta la sucurile carbogazoase si bea mai multa apa, mananca mai multe legume etc.
               Nu te coplesi cu schimbari radicale carora nu poti sa le faci fata si care te frustreaza, te descurajeaza si te fac sa renunti. 
               Bucura-te de schimbarea pe care o faci pentru tine si ai incredere ca vei ajunge acolo unde iti doresti.
               Poti încerca să ti un jurnal in care sa scrii masurile si greutatea de cand ai inceput sa slabesti. De asemenea, adauga o sectiune in care sa-ti notezi cum te simti , poti ilustra acest jurnal cu fotografii din diversele etape ale perioadei tale de slabit. Te vei simți mai bine! 
Indiferent care este motivul tau pentru a da jos cateva kilograme, prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este “De ce vreau sa pierd in greutate?”. Acesta reprezinta primul pas in a atinge motivatia adevarata. Raspunsul poate fi, pur si simplu, dorinta de a putea  imbraca, din nou, blugii tai preferati, sau de a arata bine pentru un anumit eveniment, sau poate fi ceva mai profund, ca de exemplu, dorinta de a te simti din nou increzatoare si lipsita de complexe sau recomandarea medicului.
            
            Nimanui nu ar trebui sa-i pese mai mult despre felul in care arati sau despre sanatatea ta decat iti pasa tie. Asa ca incearca sa faci asta pentru tine, pentru a-ti recapata stima si increderea in tine.


Have a nice day!
 Lavi! :*

50 de lucruri care ne ajuta sa scapam de starea de negativitate









Heeey guys,astazi va propun un challenge ca sa scapam de starea asta generala de negativitate si suparare:




1.Sa iti faci patul de dimineata.
2.Sa bei apa.
3.Sa dormi macar 7 ore pe noapte.
4.Sa dansezi in ploaie,nu conteaza daca esti de unul/una singura.
5.Gandeste pozitiv.
6.Uita-te la 15 filmulete amuzante.
7.Uita-te la 5 filmulete motivationale.
8.Citeste timp de o luna,lucruri despre care nu stiai(things you didn't know about...)
9.Bea niste ceai verde(ori niste ceai normal,your decision)
10.Invata sa faci origami.
11.Asculta si creeaza-ti un playlist de muzica dance.
12.Du-te la biblioteca
13.Incearca un nou fel de mancare,ceva ce nu ai mai mancat pana acum.
14.Gateste pentru tine.
15.Citeste 2 carti pe luna.
16.Apuca-te de un sport nou(sau jogging,why not)
17.In fiecare dimineata cand te trezesti,citeste o pagina dintr-o carte.
18.Intr-o seara,du-te si pregateste-ti o baie cu spuma( I do not care what gender you are.you deserve a bubble bath)
19.Iesi din casa in fiecare zi
20.Asculta 10 melodii dintr-un gen muzical pe care nu l-ai mai ascultat pana acum.
21.Mergi intr-o plimbare pana la padure.
22.Fa-ti poze in fiecare zi,timp de un an.
23.Zambeste in fiecare zi.Nu ai chef?Citeste din nou 5,6,7.
24.Urmareste un serial
25.Suna pe cineva pe care iubesti.
26.In fiecare zi,dis de dimineata multumeste si fii recunoscator/are pentru lucrurile si evenimentele din viata ta.Nu ai un motiv bun destul?Te-ai trezit dimineata asta.Fii recunoscator/are pentru asta.
27.Stai o zi intreaga fara sa te plangi de absolute nimic.
29.Imbunatateste-ti un punct slab de al tau.
30.Creeaza-ti un jurnal.Poate sa fie si pe laptop.Daca vrei sa fie si mai safe,adauga-l intr-un fisier zip cu parola.
31.Scrie in jurnalul tau”te iubesc” de 10 ori.
32.Renunta o zi pe saptamana sa stai la calculator/telefon/tablet/tv etc.
33.Mediteaza.
34 .Deseneaza
35.Iesi la cafea cu tine insuti/insati.Spend some quality time with yourself.You will fall in love.
36.Viziteaza un muzeu.
37.Trezeste-te dimineata ca sa vezi rasaritul.
38.Priveste amurgul.
39.Anul acesta sa faci ceva de ce ti-ar fi frica.
40.Admira-te in oglinda si vei vedea ca te vei indragosti de tine.
41.In fiecare zi sa te aranjezi.Daca esti fata,pune putin gloss sau rimel sau ce te face sa te simti frumoasa ori chiar sa fii naturala.Poarta fusta ta favorita sau tricoul tau favorit.Daca esti baiat,sa iti aranjezi hainele cu atentie . You look good,you feel good.
42.Organizeaza-ti zilnic lucrurile pe care trebuie sa le faci.
43.Urmareste filmul tau preferat.
44.Sa faci ceva ce ai tot amanat .
45.Organizeaza-ti garderoba.
46.Uita-te la un show de stand up comedy.
47.Sa ai o zi doar pentru tine.Sa te relaxezi si sa ai grija de tine si sa te rasfeti.
48.Invata sa spui „Nu”
49.Citeste citate motivationale.
50.Scrie cinci lucruri ce te fac fericit/a



Cu drag, Ana .

duminică, 12 martie 2017

Cum trecem peste o zi mai grea? 6 sfaturi







1. Zambeste orice ar fi. Ai voie sa stai incruntata maxim cateva minute. Apoi revino la zambetul tau minunat si ai sa vezi ca face minuni.
Lumea oricum nu va sta in loc pentru durerea ta, tine pasul cu ea si lasa supararile putin cate putin in urma.

2. Plangi, descarca-te, daca simti nevoia. Va fi mai bine.

3. Daca ai pe cineva de incredere, vorbeste, vorbeste si iar vorbeste. Dupa ce iti spui durerea, de multe ori iti va fi putin mai usor (cel putin in cazul meu).

4. Iesi mult. In parc, la o cafea, pur si simplu la o plimbare pe jos. Evita sa stai singura prea mult, atunci au timp sa te navaleasca toate gandurile care te macina.

5. Ocupa-ti timpul. Citeste, mergi la job, joaca-te, plimba-te cu rolele. Orice iti place.

6. Aminteste-ti mereu ca esti FEMEIE si asta inseamna ca esti PUTERNICA, FRUMOASA si nimic nu te poate pune la pamant. Nu inceta sa ai incredere in tine, nu inceta sa speri niciodata si nu lasa capul in jos! Pieptul ridicat si privirea inainte orice ar fi.

Va pup, fete frumoase si puternice!


With love, Mona .

luni, 27 februarie 2017

Stiai ca ceaiul de chimen ajuta la scaderea colesterolului?






Despre ceaiul de chimen

            Combate colicile la copii.
             Ajuta la producerea lactatiei impreuna cu alte plante cu efect sinergic (fenicul, anason)
          Consumat zilnic pe perioade de minim 4 saptamani ajuta la scaderea colesterolului rau.(LDL)
          Infuzia este indicata pentru spalaturi oculare
          Cataplasmele de frunze de chimen sunt eficiente în cazul unor umflături ale pielii.
           Ceaiul de chimen intensifica capacitatea organismului de a arde grăsimile din corp cu până la 25%.
          Tinctura de chimen inlatura astenia si ajuta la recapatarea puterii de concentrare. Uleiul volatin din acestea favorizeaza circulatia cerebrala si reinstaleaza starea de optimism si forta mentala.
           Are actiune antispastica, ajuta la eliminarea balonarii, aciditatii gastrice, ajuta la digestia alimentelor si actioneaza ca un laxative natural.
           Are efect antimicrobian ajuta in caz de dezechilibre in flora digestive in diaree sau toxiinfectii.
           Ceaiul de chimen regleaza ritmul cardiac, de asemenea ajuta la eliminarea viermilor intestinali si la absorbtia fierului in organism.

Tinctura si unguentele pe baza de chimen
Beneficii
           Tinctura de chimen inlatura astenia si ajuta la recapatarea puterii de concentrare. Uleiul volatin din acestea favorizeaza circulatia cerebrala si reinstaleaza starea de optimism si forta mentala.
          Unguentele pe baza de chimen amelioreaza aspectul pielii, elimina oboseala si hidrateaza intens pielea.
Fitoterapia cu chimen 

Este indicata in urmatoarele afectiuni:

• astm bronsic
• dureri de cap
• anorexie
• flatulenţă
• astenie fizica
• cancer de colon
• cancer de piele.

Semintele de chimen


Semintele de chimen ajuta in stari de insomnie.
Semintele de chimen amelioreaza starile de greata.
Ajuta la vindecarea simptomelor racelii printre care si tusea sau durerile de gat.
Aceste seminte au ca efect accelerarea metabolismului, consumul de ceai sau seminte fiind indicat si n curele de slabire.
Semintele de chimen cresc imunitatea generala.



With Love, LU`


sâmbătă, 4 februarie 2017

Tu stii ce tip de ten ai?

            Piele perfectă?  În primul rând este un lucru pe care extrem de puţine persoane îl au şi se datorează în primul rând genelor bune, tocmai de aceea îmi doresc ca voi să nu faceţi un scop din a avea pielea “perfectă” , ci o piele cât mai sănătoasă şi luminoasă. Nici măcar vedetele atât de admirate de toată lumea nu au pielea perfectă!  Acestea fiind spuse, probabil că vă întrebaţi de ce să mai citiţi aceste articole… Şi e o întrebare pertinentă! E important să încercăm să obţinem cea mai buna “variantă“ a pielii pe care o avem şi cel mai important condiţia pielii poate fi, cel mai probabil, îmbunătăţită! Acestea fiind spuse, let’s get into it!





             Cel mai important lucru când vorbim despre îngrijirea tenului este tipul de ten în care se încadrează pielea ta. 

Există 4 tipuri de ten: Normal, Uscat, Gras şi Mixt. 
           Dacă nu ai probleme majore cu tenul înseamnă că eşti norocoasa „posesoare” a tenului normal şi vreau să ştii că sunt invidioasă!
           Dacă ai senzaţia că pielea te strânge, e roşie şi ai deseori senzaţia de mâncărime, ai tenul uscat. 
           Dacă pielea e lucioasă şi uleioasă tenul tău este gras. 
           Tenul mixt e caracterizat de porţiuni grase (frunte, nas, bărbie/zona T), iar restul feţei e normala sau chiar uscată.

Ce trebuie sa faci pentru a descoperi ce tip de ten ai?


            Pentru a-ti descoperi tipul de ten tot  ce trebuie sa faci e să te speli pe faţă (doar cu apă, fără alte produse) si apoi sa presezi o bucata de sugativa pe frunte si obraji. 

           Daca faţa e lucioasă dar pe sugativă nu sunt urme de grasime, ai ten normal. 
           Dacă tenul se înroşeşte, are aspect solzos, iar pe sugativă nu sunt urme de grasime, ai ten uscat. 
           Dacă pe sugativă sunt urme de grasime şi tenul e lucios, ai ten gras. 
           Daca pe porţiunea presată pe frunte există reziduuri de grăsime în timp ce pe porţiunea presată pe obraz nu, înseamnă că ai un ten mixt.
Tenul normal - are o textură suplă și catifelată, cu un conținut egal de ulei și apă, prin urmare nu este nici uscat, nici gras. Are un aspect curat și luminos, fără pete și radiază de sănătate.
Tenul uscat - are o textura delicată, fragilă și cu multe pete. În comparație cu celelalte tipuri de ten, acesta se usucă și crapă foarte ușor, deoarece se confruntă cu imposibilitatea de a reține umezeala și cu o producție insuficientă de sebum de către glandele sebacee. Acest tip de ten are mari probleme în anotimpurile friguroase și îmbătrânește mai repede decât tenul normal și gras. De asemenea, ridurile de expresie sunt mult mai vizibile la acest ten.
Tenul gras - este cauzat de o secreție de sebum în exces care face suprafața pielii uleioasă. Excesul de sebum atrage murdaria și praful din mediul înconjurator. Acest tip de ten este predispus la puncte negre, pete, coșuri.
Textura produselor cosmetic trebuie aleasă în funcţie de nevoile fiecărui tip de ten.

Tenul normal: orice textura

Tenul uscat: loţiune, cremă şi ser
Tenul gras: gel, ser, lichid, pudră
Mixt: loţiune, gel, ser, lichid


Deşi acestea sunt “preferatele” diverselor tipuri de ten, fiecare persoană îşi dă seama pe parcurs ce i se potriveşte cel mai bine!



xoxo, Teea 

luni, 30 ianuarie 2017

Ceaiul de soc- multiple beneficii pentru organism



  • Florile au efect diuretic, laxativ, antiinflamator şi au proprietăţi antivirale şi antiseptice, în timp ce fructele au excelente proprietăţi antioxidante.
  • Numai florile şi fructele de soc pot fi folosite pentru uz intern. Frunzele si ramurile socului sunt otravitoare pentru consum.


Beneficiile utilizării interne a socului, sub forma de infuzie (ceai) sunt :
  • pentru tratarea gripei, răcelii, sinuzitelor, stărilor febrile (reduce febra), probleme ale căilor respiratorii superioare, precum şi a febrei fânului;
  •  au efect analgezic dar au şi proprietăţi laxative (eficiente în constipaţie) şi diaforetice (provoaca transpiratie);
  •  benefic în afecţiunile reumatice şi în artrita;
  • sunt eficiente în tratarea bolilor degenerative, previn cancerul şi ajută la manţinerea sub control a tumorilor benigne.
  • pot distruge eficient viermii intestinali;
  • remediu natural în lupta cu obezitatea datorită proprietătilor laxative şi diuretice, ajutând la detoxifierea organismului şi la eliminarea excesului de apă din organism;
  •  creşte secreţia glandelor mamare;
  • –stimulează sistemul imunitar, tratează infecţiile urechii, stimulează circulaţia.
  • Indicatii pentru uzul extern al compreselor cu ceai de soc
  •  frunzele şi scoarţa de soc sunt folosite pentru a trata arsurile minore şi degerăturile;
  •  florile sunt folosite pentru ochii inflamţi, pentru pielea iritată şi inflamată, furuncule, eczeeme, urticarii, leziuni sau ulceraţii la nivelul cavităţii bucale



Mod de preparare


  1. Infuzia. Modul clasic de preparare a infuziei din flori de soc este următorul: adăugaţi o lingură de flori in 250 de apă fierbinte. Păstraţi vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute. Filtraţi şi îndulciţi cu miere (dacă doriţi). În mod regulat se beau 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă. În cazul în care aveţi gripă sau răceală se pot bea până la 6-8 căni cu ceai de soc pe zi, dar numai timp de câteva zile.
  2. Decoctul din flori de soc este obţinut prin fierberea a 50 g de flori în 250 ml de apă timp de 3 minute.



Nu consumati continuu ceai de soc. Folosiţi-l maxim 10 zile cu 5 zile pauză.


      Când folositi remedii din plante, trebuie să fiţi conştienţi că acestea pot fi extrem de puternice, şi puteti avea reacţii adverse. Dacă apar reacţii adverse cum sunt intoxicaţii, vomă, iritaţii ale gâtului, arsuri stomacale, dificultăţi respiratorii sau convulsii, opriţi imediat folosirea remediilor din plante şi consultaţi medicul dumneavoastră.

With love, Lu`

vineri, 6 ianuarie 2017

Nas infundat? Dureri de cap? Haideti sa vedem cum scapam mai usor de aceste simptome



Raceala este cea mai frecventa dintre toate bolile. Aceasta se instaleaza cu urmatoarele simptome :
   stranut
   blocarea cailor respiratorii
   nas infundat sau curgand
   stranut
   uscaciunea gatului
   lipsa poftei de mancare
   sezatie de oboseala
   ochii rosii
   dureri in tot corpul
   dureri de gat si cap
   dureri in piept
   tuse
 Ce spune sistemul chinez despre cauzele racelii?
    
     Sistemul chinez de ingrijire naturala a sanatatii sustine ca scaderea imunitatii vine in urma golirii de energie, ceea ce face organismul vulnerabil la virusi. Ceea ce inseamna ca propriul nostru sistem imunitare conteaza cand racim, si nu virusii.

Ce facem pentru a preveni?
Mancam sanatos si echilibrat (aici gasiti sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa)
Dormim suficient (aici despre somn)
Evitam stresul si depresia
Gandim pozitiv
Evitam vantul cand suntem transpirati
Exercitii fizice regulate
Spalam mainile des de  aprox 5 ori pe zi
Consumam multa apa zilnic
Consumam fructe si legume



     Recomandari
·         Odihniti-va suficient.
·          Renuntati la fumat (irita gatul si nasul)
·         Inlocuiti cafeaua cu ceai verde (ajuta la ameliorarea simptomelor)
·         Evitati laptele si produsele cu faina alba (sunt generatoare de mucus)
·         Consumati alimente care stimuleaza imunitatea (vitamina c si minerale)
·         Vitamina C-diminueaza tusea, stranutul si alte simptome.
·         Consumati fructe si legume de culoare verde si portocalie.
·         Consumati cate doua guri suc de lamaie de 3 ori pe zi- ajuta la dizolvarea si eliminarea excesului de mucus si la refacerea organismului.
·         Consumati zilnic suc de mar, sfecla si morcov la care puteti adauga si putin suc de lamaie sau telina.
·         Inainte de culcare consumati ceai de ghimbir si tineti-va picioarele in apa fierbinte 15 min.
    Consumati supa de pui, daca adaugati in supa piper sau ghimbir.