sâmbătă, 27 august 2016

Toți suntem puternici important e să găsim un scop pentru care să luptăm

          





              Hei, eu și cu Lucia ne-am gândit să vă arătăm importanța psihologului și al psihiatrului în viața noastră și mai ales diferența între cele două domenii.
              Psihologia studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente. Psihologia ne ajută să ne cunoaștem pe noi înșine, e o metodă prin care poți ajuta oamenii. Ne învață să cunoaștem oamenii să îi înțelegem și să îi ajutăm, chiar și atunci când asculți un om îl ajuți enorm. Orice om crede că problemele lui sunt cele mai grele de dus și cele mai urâte, dar uneori trebuie să ne gândim și la cei din jurul nostru și să încercăm să le aflăm durerea, să încercăm să le citim în ochii... Ochii sunt oglinda sufletului, și pot scoate la iveală atâtea lucruri pline de durere.
          Un psiholog bun te îndrumă, te împinge și te lasă să alegi ce vrei să faci pentru că în viață ești singur, doar tu cu tine, și da, trebuie să ai încredere în tine, trebuie să lupți să ai încredere în tine... pentru că cu trecerea timpului vei rămâne singur, doar tu cu tine, și trebuie să înveți să te iubești și să te accepți.
            Psihiatria este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale.
 Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale. Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber. Asemenea tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori complecși, biologici, sociali și spirituali, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță. Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale.
             Nu ești neapărat nebun dacă mergi la psihiatru, depresia, anxietatea, bipolaritatea și multe altele sunt niște dereglări ale minții noastre, pe care cu ajutorul unui psihiatru bun le poți învinge, dar și cu ajutorul tău. Nimeni nu te poate ajuta dacă tu nu faci eforturi să vrei ajutorul și să lupți.
Toți suntem puternici important e să găsim un scop pentru care să luptăm.




 Vă mulțumesc pentru atenție, și sper că am fost de folos.
                                                 

                                                   For you,
                                           G.R.Ioana.