duminică, 19 noiembrie 2017

Reteta simpla si gustoasa cu TON


             Avem nevoie de 
  ton 
  ardei roșu
  o ceapă
  doi morcovi 
  trei cartofi medii
  țelina (una mică sau jumătate din cea  mare )
  sos de roșii
  sare, piper, oregano, pătrunjel
  o lămâie

Mod de preparare:

         Se curată cartofii, morcovii și țelina și se pun la fiert în bucăți mari cu puțină sare.

         Se taie ceapa mărunt, se pune în tigaie cu două linguri de apa. Apoi când ceapa se "călește" putin se adaugă ardeii tăiați mărunt, iar după aproximativ 2 minute se adaugă tonul mărunțit + lămâia stoarsa, sosul de roșii (cam o cănuță de cafea sau 100-150 ml sau chiar mai mult, depinde de preferinte), sarea, piperul și celelalte condimente și se mai lasa 5 min la fiert, intre timp se amestecă să nu se prindă de tigaie (opțional se mai poate adăuga apa daca este prea puțină la sos, sau sos de roșii)

        Cartofii, morcovii și țelina după ce s-au fiert se scot prin strecurătoare, se separă pe categorii și se face un piure de cartof, unul de morcov și unul de telină. (Piureul eu îl fac doar cu putină sare, fără lapte, unt etc)

          Pe o farfurie se pune un strat de piure de cartof, unul de telină și unul de morcov (ordinea poate fi schimbată) iar la sfârșit se adaugă sosul cu ton! Se ornează după preferințe.


Poftă bună!




                     With love, Lu`

P.s Dacă vă place reteta și vă doriți altele, astept mesajele sau comentariile voastre! Nu uitați, orice retetă poate fi adaptată intr-un mod mai sănătos.

Până data viitoare, Iubiți sănătatea că-i mai bună decât toate! 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu